در این مطلب می خواهم چند نکته ی مهم و کاربردی و در عین حال کوتاه درباره ی خوانندگی و آواز را به شما یادآوری کنم:

آموزش خوانندگی

آموزش صدا سازی

آناتومی دستگاه صوتی و حنجره

۱-زیر نظر یک استاد آواز و یا یک معلم آواز تمرین کنید:

حتی می توانید با دوست و آشنایی که قبلا دوره های آواز را گذرانده هم تمرین آواز کنید اما همیشه بهتر است که زیر نظر یک مربی و یا شخص حرفه ای تعلیم ببینید. انجام اشتباه یک تکنیک آواز می تواند به صدای شما صدمه بزند. اگر صدای شما قدرت کافی را ندارد، بدانید که به دلیل ماهیچه های تحت رشد و استفاده غیر صحیح از حنجره و تارهای صوتی است.

۲- به رنج و وسعت صدا توجه کنید:

در ابتدا رنج و وسعت فعلی صدای خود را پیدا کنید و در ادامه ی کار با تمرین های کاربردی و صحیح وسعت صدای خود را به سطح مطلوب برسانید.

۳- حالت فیزیکی خود را هنگام خواندن تصحیح کنید:

یک حالت فیزیکی نامناسب می تواند به مقدار قابل توجهی کیفیت آواز خواندن شما را پایین بیاورد و مانع از انجام تنفس صحیح و یک اجرای مطلوب می شود.

۴-تنفس صحیح:

عدم توجه و رعایت نکردن تنفس صحیح حتی خوانندگان شناخته شده را در اجرا های زنده دچار مشکل می کند. صدای شما دقیقا شبیه به یک ساز بادی عمل می کند. حتی شاید بتوان گفت عمل تنفس ۸۰ درصد خوانندگی را تشکیل می دهد و یک اجرای صحیح با تنفس مناسب آغاز و پایان می یابد.

۵-اعتماد بنفس خود را تقویت کنید:

باید قبول کرد که نسبتا خواننده های امروزی مخصوصا خوانندگان پاپ دارای وسعت و رنج صدای زیادی نیستند اما اجرا های بی نظیری ارائه می کنند که به لحاظ بصری و حتی شنیداری دارای جذابیت و گیرایی هستند. این موضوع تنها به یک فاکتور مهم بستگی دارد: اعتماد به نفس!

۶-همیشه قبل از خواندن و تمرین آواز، صدایتان را گرم کنید:

هیچ وقت بدون گرم کردن صدا شروع به خواندن نکنید چون این کار می تواند به حنجره شما آسیب برساند. برای گرم کردن صدا روش های زیادی وجود دارد اما نکته ی مهم این است که از محدوده ای که برایتان راحت تر است شروع کنید و حدودا ۱۰ الی ۱۵ دقیقه را به آن اختصاص دهید.

۷-آواهای صوتی را به درستی تلفظ کنید:

کلمات چیزی نیستند جز همین آواهای صوتی که به طور پیوسته اَدا می شوند و معانی را به وجود می آورند. پیوستگی بین آواهای یک کلمه و همینطور بین کلمات یک عبارت، زیبایی خاصی به آن می دهد. بنابر این با تمرین بر روی حروف صدادار، تکنیک پیوستگی آوایی را تمرین کنید. کلماتی مانند “مادر”، “بی تو” و “نهایت” را انتخاب کنید و با ادامه ی تلفظ آواها و حروف صدا دار این تکنیک را تمرین کنید. “مااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااادر”، “بیییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی تووووووووووو” این کار باعث گرم شدن صدای شما نیز می شود.

۸-گامهای موسیقی را تمرین کنید:

اگر مشکل خارج خواندن دارید، حتما روزی ۲۰ تا ۳۰ دقیقه به تمرین بر روی گام های مختلف بپردازید. تمرین گامها به قدرت صدای شما نیز می افزاید و باعث کنترل بیشتر بر روی صدای شما می شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

افزونه "فرم تماس 7" نصب یا فعال نشده است
خانه خدماتفروشگاهارتباط با ما